Süt dişlerinin değişmesi beklenen zamandan önce , alınan bir darbe sonucu daha erken kaybedilmesi durumunu travma olarak adlandırabiliriz.
Diş çapraşıklıkları aileden gelen genetik faktörlere bağlı olmakla birlikte süt dişlerinin erken veya geç düşmesi sonucunda da oluşmaktadır.
Çocuklarda kanal tedavisi oldukça hassas bir konudur. Süt dişleri bilinenin aksine sürekli dişler gibi köklü dişlerdir,
Dişlerin yüzeylerindeki girintiler ve çıkıntılar yemek artıkları ve mikropların birikmesi için çok uygun bir ortam oluşturmaktadır.
Dişler doğumdan sonraki 6 ay içinde sürmeye başlamaktadırlar. Süt dişleri üst çenede ve alt çenede 10 ar diş olmak üzere 20 adet diş 30. ayın sonunda kadar ağızdaki yerlerini almaktadır.
Biberon kullanımına, şeker tüketimi sonucu çürük oluşumuna bağlı olmakla birlikte, düşme vakaları sonrasında olabilmektedir.
Çocuklar ağız ve diş sağlığına ne kadar önem vermesi gerektiğinin bilincinde değildirler. Çocuk diş bakımı özellikle hassas bir konudur.
Yeni doğan çocuklarda 6-9 ay içerisinde ön grup alt ve üst kesici dişlerinin sürmesi , 2.5-3 yaşına kadar ise tüm süt dişlenmesinin tamamlanması beklenmektedir.
Dentamar Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinik Hizmetleri © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.