Dental implantlar, kismi ya da tam dişsizlik durumlarının çözümü için en konforlu tedavi seçeneğidir. Ancak diş kayıplarından sonra özellikle bütün dişlerin kaybının ardından çene kemiği yükseklik ve genişlik bakımından kayıba uğrar.
İmplant tedavisi diş eksikliği olan bireylerde eksikliğin giderilmesi için yapılan bir tedavi yöntemidir. İmplant diş uygulaması 2 aşama olarak yapılır. Uygulamanın ilk aşamasında diş eksikliği olan yere yani çene kemiği içerisine implant denen titanyum vidanın yerleştirilmesidir.
Dental Tomografi x-ışını kullanılarak incelenmek istenilen bölgenin kesitsel görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir.
Çene eklemi, kafa tası ile çene kemiği arasında, menteşe gibi görev yapan eklemdir. Bu eklem, kafa tasının her iki tarafında, hemen kulağın önünde, yerleşmiştir.
Çene kemiği tozu ( kemik grefti ) nedir? : Kemik eksikliği durumunda, kemik oluşturmak istenen bölgeye uygulanan materyallere kemik grefti denir.
Çene kemiği neden genişletilir: çene kemiği genişletilmesi özellikle uzun süre dişsiz kalan alana implant yerleştirilmesine hazırlık için uygulanan bir yöntemdir.
Diş eksikliğinde kullanılan kayıp dişlerin köklerinin yerine yerleştirilen titanyum vidalardır. Diş eksikliğinde yapılarak protezleri taşımak için yerleştirilirler.
Diş implant uygulamalarındaki başarıyı etkileyen en önemli kriterlerlerden bir diğeri de uygulanan implantın markasıdır.
Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan, kemik dokusu ile birleşimini tamamladıktan sonra da tabii bir diş gibi iş görebilen, metal ya da porselenden yapılan plak, vida ve çivilere implant adı verilir.
Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda gerek uygulama kolaylığı gerekse uzun dönem başarı açısından vida şeklindeki implantlar en çok tercih edilen implantlar haline gelmiştir.
Diş kayıplarının ya da meydana gelen travmaların sonucunda, fizyolojik olarak oluşan kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına sebep olmaktadır.
Beş yıllık diş hekimliği eğitiminden sonra, beş yıllık Ağız ve Çene Cerrahisi doktora programlarını başarıyla tamamlayan adaylar, Ağız ve Çene Cerrahisi doktoru ünvanını alırlar.
Çene kırıkları genellikle yüz yaralanmalarına eşlik eder.
Çenelerde bu dişler için yeterli yer bulunmadığı durumlarda süremeyip, dişeti altında ya da çene kemiği içinde gömülü olarak kalırlar.
Dentamar Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinik Hizmetleri © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.